WIL JE ONZE COLLEGA WORDEN?

BrainCap brengt kennis en ICT bij elkaar. Maar dat gaat niet vanzelf. We hebben een team van ervaren resourcers en accountmanagers, HR-mensen en marketeers maar we komen (gelukkig) handen tekort. Want we groeien! Heb je interesse om bij een dynamisch bedrijf te werken in ICT, neem dan een kijkje bij een van onderstaande vacature. Misschien is het wat voor jou. Of voor iemand die je kent.

Onze externe vacatures, bij onze klanten, vind je op onze werken bij website, www.werkenbijbraincap.nl. Wil je meer weten over een van onze eigen vacatures, neem dan altijd contact op met werving@braincap.nl

we're hiring

VACATURES BIJ BRAINCAP


Vacature Sales/operationeel manager v/m

BrainCap Software & Services brengt ICT-kennis en dienstverlening bij elkaar. Het bedrijf kent drie onderdelen. BrainCap ICT Professionals levert gedreven ICT’ers, BrainCap Cyber Security is ervaren specialist in online beveiliging en BrainCap Managed ICT Services is een ICT-beheerder.

BrainCap ICT Professionals levert hoogopgeleide ICT-specialisten. Vanuit Beverwijk detacheren we onze goed getrainde mensen bij diverse klanten en ze vullen opdrachten in bij kleine en grote organisaties in heel Nederland. We richten zich in eerste instantie op drie kerncompetenties: Infrastructure Solutions, Software Development en Testing.

Maar de markt verandert. De vraag naar ICT-professionals neemt toe. Nieuwe technologieën ontwikkelen zich in een razend tempo en de wetgeving verandert. De wereld globaliseert, iedereen werkt in de cloud er ontstaan nieuwe vakgebieden zoals cyber security.

resourcing

BrainCap Managed ICT Services

BrainCap Managed ICT Services is een managed services provider met zijn roots in Noord-Holland. Met name in de regio Zaanstreek en IJmond hebben we een brede en gevarieerde klantenbasis in het MKB. BrainCap Managed ICT Services is onderdeel van BrainCap, 3 samenwerkende ICT-organisaties en zusterbedrijven met een echte ondernemersmentaliteit. Met deze bedrijven werken we vanuit een modern vormgegeven kantoor in Beverwijk.

Op dit moment bestaat het team van BrainCap Managed ICT Services uit 4 beheerders. De pijlers van onze dienstverlening bestaan uit systeembeheer, clouddiensten en mobiliteit en communicatie. Ook verkopen we producten zoals fiberaansluitingen, IaaS, Office 365, hosted telefonie en werkplek online. We zijn op zoek naar een stevige sales/accountmanager die de ambitie heeft om door te groeien naar operationeel manager.

Profiel van de sales/accountmanager

Sales

Onder sales verstaan wij in ieder het volgende:

 • Het genereren van new business
 • Leadgeneratie
 • Acquisitie
 • Accountmanagement
 • Relatiemanagement
 • Cross selling (diensten van zusterbedrijven)

Vakinhoudelijk

Om dit goed uit te kunnen voeren ben je bekend met MSP, Cloud (IaaS), Connectiviteit (xDSL/Fiber) en digitale beveiliging. Je begrijpt wat de klant in deze markt bezighoudt en kunt dit vertalen naar een passende oplossing. ‘Deze markt’ is het MKB in de regio IJmond/Amsterdam/Zaanstreek. Je brengt ook een eigen netwerk mee.

Door je vakinhoudelijke kennis van onze ICT-diensten ben je een sparringpartner aan tafel maar kun je ook offertes opstellen en controleren. Je bent in staat mee te denken over nieuwe concepten en het verder ontwikkelen en verbeteren van producten en proposities.

Bij calamiteiten ben je in staat als coach op te treden en in gesprekken ben je een trusted advisor. Ook ben je op de hoogte van IaaS-oplossingen en Microsoftproducten (de meest recente desktop en server operating systems en Office 365) en kun je hierin adviseren. Je hebt daarom hbo werk- en denkniveau, je kunt meebeslissen over financiële zaken, HR, AVG, ISO etc. en je hebt een bewezen sales track-record.

Operationeel

 • Je begroot en begeleidt projecten (Prince2)
 • Je stuurt medewerkers aan (zowel vakinhoudelijk en operationeel als bij calamiteiten)
 • Je bent mede aanspreekpunt voor klanten bij calamiteiten
 • Je initieert en bewaakt het gehele verkoopproces. Je schrijft salesplannen en bent in staat een gedegen financiële begroting op te stellen
 • Je bent ervaren in het aansturen van een servicedesk en 2e en 3e lijn support (ITIL)
 • Je werkt samen nauw samen met het management van zusterorganisaties BrainCap ICT Professionals en BrainCap Cyber Security en de marketingcommunicatie manager

Pre’s

 • Bekend met PSA en RMM (Autotask)
 • Woonachtig in de regio

Wat BrainCap anders maakt

Wat BrainCap anders maakt, is het team. Er werken jonge talenten en ouwe rotten. Allemaal verschillend van achtergrond en allemaal heel goed in hun werk. Want we zoeken niet naar de gemiddelde ICT-er, we zoeken naar de pareltjes. En of je dan jong of oud bent, man of vrouw, dat maakt natuurlijk niet uit. Die diversiteit maakt BrainCap ontzettend leuk en de teambijeenkomsten zijn dan ook een bron van informatie én van gezelligheid. 

Meer weten? Neem contact met ons op via werving@braincap.nl

Vacature Recruiter in ons leuke team! v/m

Waarom deze vacature

BrainCap Software & Services brengt ICT-kennis en dienstverlening bij elkaar. Het bedrijf kent drie onderdelen. BrainCap ICT Professionals levert gedreven ICT’ers, BrainCap Cyber Security is ervaren specialist in online beveiliging en BrainCap Managed ICT Services is een ICT-beheerder.

BrainCap ICT Professionals levert hoogopgeleide ICT-specialisten. Vanuit Beverwijk detacheren we onze goed getrainde mensen bij diverse klanten en ze vullen opdrachten in bij kleine en grote organisaties in heel Nederland. We richten ons in eerste instantie op drie kerncompetenties: Infrastructure Solutions, Software Development en Testing.

Maar de markt verandert. De vraag naar ICT-professionals neemt toe. Nieuwe technologieën ontwikkelen zich in een razend tempo en de wetgeving verandert. De wereld globaliseert, iedereen werkt in de cloud en er ontstaan nieuwe vakgebieden zoals cyber security.

recruiter

ICT Professionals maakt die verandering zelf ook dagelijks mee. En we begrijpen daarom des te beter wat de behoefte is. We beperken ons daarom niet tot bovenstaande competenties maar helpen mee in de zoektocht naar antwoorden op de nieuwe eisen van de markt en van de klanten. Daarnaast kijken we vooruit, samen met de klant, naar wat hen te wachten staat.

We kennen een gedreven maar informele werkcultuur. ’We doen het tenslotte als team’. Er is voor eenieder ruimte om zich te ontwikkelen en creatief mee te denken in processen.

Wat de functie inhoudt

BrainCap ICT Professionals zoekt per direct een Recruiter. Een specialist die zich exclusief richt op het selecteren en werven van de beste en best passende ICT-professionals voor de eigen organisatie. Professionals die vanuit hun dienstverband bij BrainCap gedetacheerd gaan worden bij de klanten van BrainCap.

Je werkt nauw samen met een team van Resourcers, Accountmanagers, Competentiemanagers, de HR-manager en de Marketing & Communicatie Manager. Je bent constant bezig met werving en selectie door o.a.:

 • Het onderhouden van contact met de Competentiemanagers en Accountmanagers over de vacatures.
 • Gebruik te maken van meerdere kanalen zoals Social Media om de beste professionals te zoeken en aan je te binden.
 • Sollicitaties te beantwoorden en te beoordelen.
 • Het zoeken van potentiële kandidaten door middel van searchen, netwerken, hunten en relatiebeheer.
 • Het voeren van sollicitatiegesprekken.
 • Het proactief zoeken naar juiste kandidaten door middel van netwerken, jobboards en social networks.
 • Het opstellen en plaatsen van vacatures op website en andere social media.
 • Verslaglegging van sollicitatiegesprekken in het systeem.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het gehele recruitmentproces, van het zoeken naar juiste nieuwe professionals tot het uitnodigen en het voeren van gesprekken.
 • Het opzetten en ontwikkelen van de wervingsstrategie en het opstellen van de bijhorende wervingsplannen.
 • Het verder professionaliseren van het recruitmentproces inclusief het verbeteren van de interne wervingssystemen en -processen.
 • De continue instroom van met name relevant opgeleide en gecertificeerde professionals

De functie-eisen

Je bent iemand met mensenkennis, een commerciële instelling en een creatieve manier van denken. Je woont in de omgeving van Haarlem, Beverwijk, Alkmaar, Zaanstad. Je bent in staat om juiste acties te ondernemen om de juiste doelgroep te bereiken. Daarnaast heb je:

 • Minimaal drie jaar ervaring met recruitment in ICT.
 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Minimale beschikbaarheid van vier dagen per week.
 • Een aantoonbaar netwerk binnen de ICT.
 • Een bewezen trackrecord in het werven van ICT-professionals.
 • Ervaring in het opbouwen van relaties en netwerken.
 • Sterke taalvaardigheden in woord en geschrift.

What’s in IT for you als Recruiter

 • Een goed salaris.
 • Interne ontwikkel en doorgroeimogelijkheden.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat dacht je van een auto, een laptop, studiekostenregeling, pensioen en vakantiedagen.
 • Zicht op een vast contract.
 • Je wordt onderdeel van een team van enthousiaste topcollega’s uit diverse disciplines.

Wat BrainCap anders maakt

Wat BrainCap anders maakt, is het team. Er werken jonge talenten en ouwe rotten. Allemaal verschillend van achtergrond en allemaal heel goed in hun werk. Want we zoeken niet naar de gemiddelde ICT-er, we zoeken naar de pareltjes. En of je dan jong of oud bent, man of vrouw, dat maakt natuurlijk niet uit. Die diversiteit maakt BrainCap ontzettend leuk en de teambijeenkomsten zijn dan ook een bron van informatie én van gezelligheid.

Meer weten? Neem contact met ons op via werving@braincap.nl

Vacature Security Specialist / Certified Ethical Hacker v/m

Waarom deze vacature

Er gaat geen dag voorbij zonder dat cybercriminaliteit in het nieuws is. En daar weet jij alles van. Net als wij. Wij zijn BrainCap Cyber Security. En we zijn op zoek jaar jou, een absolute vakspecialist op het gebied van online veiligheid. Die ene certified ethical hacker die een passie heeft voor cybersecurity. Iemand die het échte werk aan kan en die met ons kan en wil werken voor klanten met complexe productieprocessen, waarbij het verstoren van de veiligheid grote consequenties heeft. Uitdagende klanten dus die veel van je vragen.

vacature certified ethical hacker

Wat de vacature inhoudt

BrainCap Cyber Security zoekt per direct versterking in de vorm van een ervaren Certified Ethical Hacker. In deze functie ga je aan de slag vanuit ons Security Operations Center in Beverwijk. Je werkt voor topklanten in heel Nederland met zowel industriële als traditionele netwerken. Je bent constant op zoek naar verbetering van deze netwerken en je doet dit door o.a.:

 • Het uitvoeren security penetratietesten op industriële (ICS en SCADA) en traditionele netwerken bij onze klanten (eventueel full scope, dus inclusief social engineering).
 • Het analyseren van dreigingen, kwetsbaarheden en logging.
 • Het uitvoeren van risicoanalyses.
 • Het verder ontwikkelen van de diensten vanuit ons Security Operations Center (SOC).
 • Het beoordelen van en het adviseren over security infrastructuren/architecturen.

Heb je de bedreigingen in kaart gebracht, dan;

 • Bepaal je welke aanpassingen er nodig zijn.
 • Implementeer je of assisteer je bij de benodigde oplossingen.
 • Geef je het vereiste advies.

De functie-eisen

Je hacker mindset staat bij ons met stip op één. Je sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn een goede tweede. Je bent integer, hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding en stressbestendigheid en flexibiliteit zijn bij jou als vanzelfsprekend. Jij bent er altijd. Bij jou is het glas eerder halfvol dan halfleeg en je hebt oog voor kwaliteit en detail. Je hebt er geen bezwaar tegen om gescreend te worden. Een goede referentie is niet verplicht, maar daar worden wij wel heel gelukkig van. Jij bent een teamplayer, een specialist binnen je vakgebied, maar je kijkt ook verder. Dit kun je, omdat jij:

 • Denkt en werkt op (minimaal) hbo-niveau.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring hebt met het uitvoeren van penetratietesten.
 • Brede en diepgaande kennis van operatingsystemen en netwerkcomponenten hebt (Windows, Linux, Firewalls, IDS, SIEM).
 • Ervaring hebt met het implementeren van, en werken met, security monitoring (SIEM).
 • De volgende certificeringen hebt:
  • Certified Ethical Hacker (CEH)
  • Certified Security Analist (ECSA)
  • Licensed Penetration Tester (LPT)
  • Offensive Security Certified Professional (OSCP) is een pre

Heb je ook ervaring met werken in een SOC en industriële netwerkomgevingen (ICS en SCADA), dan heb je een streepje voor.

What’s in IT for you als Security Specialist/Certified Ethical Hacker

 • Een fulltime, inhoudelijke uitdaging bij aansprekende klanten met complexe IT-omgevingen.
 • Een goed maandsalaris.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat dacht je van een auto, een laptop, studiekostenregeling, pensioen en vakantiedagen.
 • Alle gelegenheid jezelf vakinhoudelijk nog verder te ontwikkelen.
 • Veel persoonlijke begeleiding via je manager en de HR-manager.
 • Je gaat werken in de meest dynamische omgeving die er op dit moment is; cybersecurity!
 • Je wordt onderdeel van een team van enthousiaste topcollega’s uit diverse disciplines.

Over BrainCap Cyber Security

BrainCap Cyber Security is een Managed Security Service Provider die gespecialiseerd is in het beveiligen van industriële omgevingen. Ons SOC en kantoor zijn gevestigd in Beverwijk. We zijn onderdeel van BrainCap Software & Services, een groep bedrijven die actief is in ICT-diensten en software. Opgericht in 2007 is dit bedrijf anno nu een bekende naam in de IT-wereld. De grootse willen we niet worden, wel de beste.

BrainCap is een organisatie met gedreven mensen, zowel in het veld als op ons hoofdkantoor. We verlenen detacheringsdiensten, online securitydiensten en managed services in heel Nederland. Ons modern vormgegeven hoofdkantoor is gevestigd in Beverwijk, op steenworp afstand van de A9 en A22.

Wat BrainCap anders maakt

Wat BrainCap anders maakt, is ons team. Bij ons werken er jonge talenten en ouwe rotten. Allemaal verschillend van achtergrond en allemaal heel goed in hun werk. Want we zoeken niet naar de gemiddelde ICT-er, we zoeken naar de pareltjes. En of je dan jong of oud bent, man of vrouw, dat maakt natuurlijk niet uit. Die diversiteit maakt ons ontzettend leuk en onze teambijeenkomsten zijn dan ook een bron van informatie én van gezelligheid.

Ben jij ook een BrainCapper?

Dan nodigen we je hierbij uit te solliciteren en horen we graag waarom jij de beste kandidaat bent for the job. Stuur een e-mail t.a.v. Frank Kemeling via werving@braincap.nl. Reageren kan tot uiterlijk 1 oktober 2018. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Ook dan is Frank Kemeling de aangewezen contactpersoon.

Vacature Netwerk/systeembeheerder Managed Services met cybersecurity affiniteit v/m

Wil jij werken bij een bedrijf waar je zelfstandig kunt werken? Waar het belangrijk is dat je sociaal bent omdat je je in moet kunnen leven in situaties en problemen? Waar we juist jou nodig hebben omdat je flexibel bent en in oplossingen denkt? Kom dan eens kennismaken bij BrainCap Managed ICT Services. Want we hebben een vacature voor een Netwerk/systeembeheerder.

vacature system engineer

Over ons

BrainCap Managed ICT Services (BrainCap) is een managed serviceprovider met een breed klantennetwerk in Noord-Holland. We zijn onderdeel van BrainCap Software & Services en vanuit Beverwijk werken we nauw samen met zusterbedrijven BrainCap Cyber Security en BrainCap ICT Professionals.

Ondernemers die behoefte hebben aan ondersteuning in ICT trekken bij ons aan de bel. Of dat nu gaat om werken in de cloud, mobiele telefonie, systeembeheer of hulp van onze helpdesk. We doen alles wat met ICT te maken heeft! Ons team is daarom heel divers en bestaat uit ouwe rotten in het vak en uit jong talent. En van allebei kunnen we meer gebruiken.

Het werk
Het grootste deel van ons werk doen we remote. Je krijgt te maken met klanten met een acuut probleem en dus zijn klantvriendelijkheid en het snel vinden van een oplossing een must. Maar bij een lastig probleem kan het voorkomen dat je naar de klant toe moet om het op te lossen. Het is daarom belangrijk dat je sociaal, flexibel, geduldig en zelfstandig. Naast ICT-kennis en kunde zijn sterke communicatieve vaardigheden onmisbaar bij dit werk!

Naast het geven van ondersteuning voeren we ook diverse (cybersecurity) projecten uit, waarbij je in een team of alleen verantwoordelijk bent voor jouw deel van het project. Deze werkzaamheden zijn technisch meer uitdagend en up-to-date kennis is onmisbaar. Het maakt bovendien het werken bij BrainCap erg afwisselend.

Tot slot adviseren we onze klanten over hoe ze hun ICT-middelen zo goed mogelijk in kunnen zetten. We denken mee met de klant over flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit van de oplossingen die ze nodig hebben en die wij bieden. Zodat het risico op verstoringen of gegevensverlies wordt geminimaliseerd.

Omdat technologie in deze branche zich snel ontwikkeld, en omdat de concurrentie moordend is, verwachten we van je dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in ICT. En dat lijkt ons niet meer dan logisch wanneer je passie hebt voor je vak en een echte IT-er bent. Zo zijn we hier allemaal!

Kortom, ben jij een enthousiaste, vrolijke en servicegerichte ICT-er? Solliciteer dan nu!

Jouw profiel

Je hebt:
• Minimaal een afgeronde ICT MBO4 studie
• Werkervaring als System Engineer of Systeembeheerder.
• Ervaring met het ontwerpen, implementeren en beheren van Windows infrastructuren
• Kennis van Server Based Computing (Terminal Server) en ITIL
• Netwerk en infrastructurele kennis (routers, VPN’s, V-LAN etc.)
• Ervaring met Cloud, VOIP, security en Managed Services is een pre
• Een pre als je Microsoft gecertificeerd bent of bereid bent dit te behalen, deels in je eigen tijd
• Oog voor verbeteringen zoals technisch als organisatorisch binnen de afdeling
• Geen 9-tot-5 mentaliteit (maar’ s nachts slapen we gewoon)
Omdat BrainCap Managed Services zeer nauw samenwerkt met BrainCap Cyber Security zoeken we iemand met in ieder geval affiniteit voor cybersecurity en het liefst met enige ervaring op dit vakgebied. En bijleren kan altijd!

Verder ben je:
• Leergierig en communicatief sterk, zowel aan de telefoon als bij de klant
• Woonachtig in de regio Beverwijk/Haarlem/Zaanstad

Wat bieden wij je?
• Een salaris tussen de €2.500,- en €3.500,-, afhankelijk van je kennis en ervaring
• Een leaseauto is bespreekbaar
• Een laptop (of vergoeding voor een laptop) van de zaak
• Vergoeding voor je mobiele telefoon
• Pensioenregeling
• Kans op doorstromen binnen onze organisatie
• Een team van topcollega’s die je geregeld ontmoet tijdens onze bijeenkomsten en borrels!

Spreekt dit je aan? Solliciteer dan op de vacature. We horen we graag waarom jij de System Engineer ‘for the job’ bent. Wil je reageren of heb je inhoudelijke vragen, stuur dan een e-mail naar werving@braincap.nl

Accountmanager New Business v/m

Waarom deze vacature

BrainCap ICT Professionals is de detacheringstak die onderdeel is van BrainCap Software & Services. Een groep innovatieve ICT-bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en voor klanten altijd de best mogelijke oplossing creëert. Op dit moment krijg jij de kans om onderdeel uit te maken van deze bijzondere en gedreven club, want wij zoeken salesuitbreiding in de rol van een Accountmanager New Business.

vacature accountmanager

Omschrijving

Als Accountmanager binnen BrainCap ICT Professionals geniet je van de voordelen van het werken in een sterk team. Dit team is opgebouwd uit collega accountmanagers, resourcemanagers, HRM en marketing & communicatie. De perfecte mix van talenten om succesvol te kunnen zijn in ICT-detachering. Alle randvoorwaarden en ondersteuning om succesvol te kunnen zijn, zijn aanwezig. Maar vanzelf gaat het niet. Durf jij de uitdaging aan?

Functie eisen

Om goed in het team van BrainCap te passen, heb je HBO werk/denk niveau en minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol. Je passie voor klanten vertaalt zich in precies begrijpen wat de klant wil en binnen de deadlines acteren. Je bent collegiaal, communiceert helder en werkt zelfstandig. Je houdt in een dynamische omgeving het hoofd koel en weet goed te balanceren tussen korte en lange termijn. Je neemt een sterk eigen netwerk mee en je hebt genoeg lef om soms net even anders te zijn.

Wat we bieden

BrainCap biedt je prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Een leaseauto, laptop en smartphone. Vanzelfsprekend leuke collega’s en bedrijfsuitjes, een informele werksfeer met korte lijnen en een ondernemerscultuur.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Meer weten over de baan? Neem snel contact met ons op voor een kennismaking om te zien wat ons bijzonder maakt. Mail naar werving@braincap.nl

Senior Security Analist v/m

Wij zijn BrainCap Cyber Security. Een snelgroeiend cybersecuritybedrijf met een unieke specialisatie in industriële netwerken en systemen (OT). We zoeken per direct een vakspecialist op het gebied van online veiligheid, een Senior Security Analist. Iemand met passie voor cybersecurity die met ons gedreven team gaat werken aan de beveiliging van complexe productieprocessen, waar het verstoren van de veiligheid grote consequenties heeft. Uitdagende klanten dus die veel van je vragen.

beveiligen van industriële netwerken en systemen

Wat de vacature inhoudt

Als Senior Security Analist ga je werken vanuit ons Security Operations Center in Beverwijk. Je werkt voor topklanten in heel Nederland met zowel industriële als traditionele netwerken. Je bent constant op zoek naar verbetering van deze netwerken. De taken en opdrachten die je krijgt bestaan o.a. uit.:

 • Het analyseren van dreigingen, kwetsbaarheden en het uitvoeren van risicoanalyses
 • Het verder ontwikkelen van de diensten vanuit ons Security Operations Center (SOC)
 • Het beoordelen van, en het adviseren over, security infrastructuren/architecturen
 • Het analyseren van architectuur en het uitvoeren en begeleiden van trials
 • Het oplossen van kwetsbaarheden en het doen van trend- en malware-analyses
 • De installatie van securityproducten en -systemen

Wat we van je verwachten is dat je, dankzij je ruime kennis en ervaring, servers kan installeren en firewalls kunt implementeren. En heb je eenmaal een bedreiging in kaart gebracht, dan bepaal je welke aanpassingen er nodig zijn, implementeer je of assisteer je bij de benodigde oplossingen en geef je het vereiste advies. Het is een pre als je ook in staat bent om pentesten te doen.

 

What’s in IT for you als Senior Security Analist

 • Een unieke kans om op hoog niveau securityoplossingen voor industriële netwerken en systemen te ontwikkelen en te onderhouden
 • Een fulltime, inhoudelijke uitdaging bij aansprekende klanten met complexe omgevingen
 • Een goed maandsalaris
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto, een laptop, studiekostenregeling, pensioen en vakantiedagen
 • Alle gelegenheid en stimulans om jezelf vakinhoudelijk nog verder te ontwikkelen
 • Veel persoonlijke begeleiding via je manager en de HR-manager
 • Je gaat werken in de meest dynamische omgeving die er op dit moment is; cybersecurity!
 • Je wordt onderdeel van een erg leuk team van enthousiaste topcollega’s met veel kennis en ervaring in diverse disciplines

 

Wat we eisen en waarom

Je hacker mindset staat bij ons met stip op één. Je sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn een goede tweede want we willen dat je ook goed en duidelijk met klanten kunt communiceren op elk niveau. Je bent dus ook representatief, integer, hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding en je bent stressbestendigheid omdat je mee moet kunnen in onze flexibiliteit om altijd op een incident te kunnen reageren. Wat we graag bij jou zien, is dat het glas halfvol is omdat we zelf ook overal kansen zien en een positieve instelling hebben. Je hebt oog voor kwaliteit en details omdat we ons geen fouten kunnen veroorloven en je hebt er geen bezwaar tegen om gescreend te worden. Een goede referentie is niet verplicht, maar daar worden wij wel heel gelukkig van. Jij bent een teamplayer en een specialist binnen je vakgebied zodat je je bijdrage kunt leveren aan de groei van ons bedrijf.

Om bovenstaande taken uit te kunnen voeren, vragen we verder van je dat je:

 • Denkt en werkt op (minimaal) hbo-niveau
 • Een ervaren Security Analist bent
 • In staat bent om securityanalyses te maken
 • Brede en diepgaande kennis hebt van operatingsystemen en netwerkcomponenten (Windows, Linux, Firewalls, IDS, SIEM)
 • Ervaring hebt met het implementeren van, en werken met, security monitoring (SIEM).
 • Kennis hebt van de producten van Tenable, Palo Alto, Sophos en RedSocks
 • Kennis hebt van netwerkscanners, virusscanners en endpoint protection
 • CISSP of vergelijkbaar COMPTIA, SCCP, COMPTIA Security +certificeringen hebt

Heb je ook ervaring met werken in een SOC en industriële netwerkomgevingen (ICS en SCADA), dan heb je een streepje voor.

 

Over BrainCap Cyber Security

BrainCap Cyber Security levert oplossingen voor de kantooromgeving en is gespecialiseerd is in het beveiligen van industriële netwerken en systemen. Industrial Control Systems (ICS) en Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) systemen zijn onmisbaar in de procesindustrie en moeten daarom goed beveiligd worden. Wil je meer weten, dan horen we dat graag van je!

Heb je interesse in onze vacature, dan nodigen we je hierbij uit te solliciteren en horen we graag waarom jij de beste kandidaat bent for the job. Stuur een e-mail t.a.v. Frank Kemeling via werving@braincap.nl. Reageren kan tot uiterlijk 1 oktober 2018. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Ook dan is Frank Kemeling de aangewezen persoon.BACK