BrainCap viert 15-jarig bestaan
Nieuws
Welkom GRCcontrol
Nieuws
Detachering in de ICT
Nieuws
Solliciteren kun je leren (of laat je detacheren)
Nieuws
De belangrijkste redenen om ICT-capaciteit in te huren
Nieuws
UWV verlengt samenwerking met BrainCap
Nieuws
566125
Vacature
695394
Vacature
584611
Vacature
584602
Vacature
570097
Vacature
1016179
Vacature
Homepage
Pagina
1010963
Vacature
Privacy & Cookies
Pagina
Contact
Pagina
678911
Vacature
1016180
Vacature
1015579
Vacature
1015349
Vacature
Werken bij
Pagina
ICT Professionals
Pagina
Over Braincap
Pagina
Nieuws
Pagina
Opdrachten
Pagina
Applicatiebeheerders
Pagina
Business & Data-­analisten
Pagina
Testers & ontwikkelaars
Pagina
Selecteer met - Kies met

De Belangrijkste redenen om ICT-capaciteit in te huren

ICT-capaciteit inhuren kan een enorm verschil maken in je bedrijf. En waarom dat precies zo is, zetten we graag in vijf overzichtelijke punten voor je uiteen!

“Met BrainCap heb ik aan een half woord genoeg. Als ik aangeef wat ik nodig heb, dan weet ik dat het voor elkaar komt!”

Dit is natuurlijk een heel mooi citaat van één van onze opdrachtgevers. Maar waarom kiezen bedrijven ervoor om capaciteit in te huren en nemen ze niet zelf een ICT professional in dienst? Daar heeft natuurlijk ieder bedrijf zo zijn eigen redenen voor.

Dit zijn de 5 belangrijkste redenen die wij bij onze opdrachtgevers zien:

1. Het nodig hebben van extra handjes
Wij zien bij onze opdrachtgevers dat met name voor extra werkzaamheden, de projecten en grote klussen, gebruik wordt gemaakt van het inhuren van een ICT professional. De kennis en kunde is dus wel in huis, opdrachtgevers weten wat ze willen en hoe ze het moeten doen. Ze missen alleen de capaciteit om dat uit te voeren. Met die extra capaciteit helpen wij onze opdrachtgevers door het plaatsen van een ICT professional die beschikt over de gevraagde competenties. Dit voor de duur van het project of de werkzaamheden, ongeacht of dit kort of langdurig is.

2. Voor specifieke kennis die in het bedrijf ontbreekt
Bedrijven beschikken veelal over een eigen IT afdeling en er is dan zeker ook de nodige kennis van IT en de eigen processen in huis. Maar voor sommige werkzaamheden is specifieke kennis nodig. Daar waar die specifieke kennis ontbreekt, huren bedrijven specialisten in. Denk hierbij aan programmeerkennis, testers, Business Analisten, etc. Doordat de kennis van deze professionals groter is, kunnen de werkzaamheden ook sneller gerealiseerd worden.

3. Lange termijn, voelt als eigen medewerker
Natuurlijk is het afhankelijk van de klantwensen en de werkzaamheden wat de duur is van het inhuren van een professional. Doordat wij een lange termijn relatie hebben met onze opdrachtgevers, kennen we de cultuur van hun bedrijf. Onze professionals zitten vaak langere tijd bij een opdrachtgever, soms zelfs jaren.

“Die mensen van BrainCap zitten hier al zo lang, ze zijn een klein beetje onderdeel van onze eigen bezetting geworden”.

Het voordeel is dat deze medewerker ingewerkt is, de cultuur en systemen goed kent en het voelt voor zowel voor de opdrachtgever als voor de medewerker zelf als een eigen medewerker. Zo is de professional echt een verlengstuk van het bedrijf.

4. Het maken van een kwaliteitsslag
Veel bedrijven zijn bezig om een kwaliteitsslag te maken, wel of niet gedwongen vanuit wetgeving, concurrentiepositie of om kosten te besparen. Hiervoor is behoefte aan meer inzicht. De ICT professionals van BrainCap helpen onze opdrachtgevers met het realiseren van diverse projecten, waardoor er allerlei inzichten verkregen worden in hun processen. Door dit inzichtelijk te maken via de IT-systemen kunnen de juiste maatregelen getroffen worden.

5. Wel de lusten, niet de lasten
En tot slot: door het inhuren van capaciteit heeft het bedrijf er zelf geen omkijken naar. Er hoeven geen dure wervingscampagnes opgestart te worden om een nieuwe medewerker binnen te halen. Dit scheelt u kosten, maar ook veel tijd. Zeker in de huidige tijd waarin krapte op de arbeidsmarkt het werven van nieuw talent niet makkelijker maakt. Natuurlijk betaalt u voor het inhuren van een professional, maar u bespaart op opleidingskosten & trainingen en hoeft geen pensioen en andere kosten te betalen die u wel heeft als de medewerker bij u in dienst komt. Bovendien neemt u iemand aan voor de duur van de werkzaamheden, of dit nu 6 maanden zijn of 5 jaar, dat is aan u!

Wat mag u verwachten van uw Detacheringspartner?

Van uw detacheringspartner mag u verwachten dat ze snappen hoe de business in elkaar zit. Dat ze u helpen aan de juiste persoon.

Maar daar stopt het wat ons betreft nog niet. Ook na plaatsing houden wij contact, zowel met de geplaatste professional als met u als opdrachtgever. Wij hebben met onze opdrachtgevers een lange termijnrelatie. Wij zien onszelf als het verlengstuk van uw bedrijf. Wij kennen de cultuur, de mensen en hebben persoonlijk contact met u en de lijntjes zijn kort. Zo zorgen wij ervoor dat u tevreden bent en we de juiste persoon op de juiste plek hebben zitten.

De voordelen van het inhuren van capaciteit via BrainCap

• Extra capaciteit voor grote projecten of werkzaamheden
• Specialisme in huis halen, waar eigen kennis ontbreekt
• Specialisme in huis halen voor innovatie/verbetering/transitie
• Langetermijnrelatie
• Ingewerkte professionals die uw bedrijfscultuur kennen
• Persoonlijk contact, korte lijnen
• Flexibele partner

Bent u op zoek naar extra ICT capaciteit?

Herkent u zich in deze 5 redenen? Of heeft u een andere reden waardoor u behoefte heeft aan (tijdelijke) extra capaciteit? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag met u in gesprek. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar de meest geschikte professional die past bij uw bedrijfscultuur en geschikt is om de werkzaamheden naar tevredenheid uit te voeren.