Alles begint met cyber security awareness

Bedrijven worden dagelijks gehackt

U wilt daarom uw gegevens beschermen en inzicht hebben in wat er gebeurt in uw netwerk. Weten wat de risico’s zijn en hoe u uw online veiligheid kunt vergroten. U wilt controle. En is uw bedrijf slachtoffer, dan wilt u de schade zo snel mogelijk beperken.

BrainCap is cybersecurity specialist voor de industrie. We waarborgen uw online veiligheid en bedrijfscontinuïteit. We beperken de schade die ontstaat als gevolg van cybercriminaliteit, beschermen uw gegevens, geven inzicht in online risico’s en in uw netwerk. Daarmee heeft u controle over uw systemen en netwerken.

contact
cybersecurity specialist

‘Voor beveiliging in de industrie heb je een MSSP nodig met kennis van en hands-on ervaring met cyber security maatregelen en adviezen in OT-security’

Vulnerability Management

Focus op security

Weinig bedrijven hebben de middelen in huis om altijd met security bezig te zijn en om hun netwerk te monitoren en naar kwetsbaarheden te zoeken. Er is geen centraal punt waar cyberbedreigingen op professionele wijze worden gedetecteerd en waar proactief actie ondernomen kan worden wanneer het mis gaat. Met Vulnerability Management lost BrainCap Services dit probleem op.

Het detecteren, onderzoeken en het nemen van passende maatregelen vindt plaats in het Security Operations Center (SOC).


INZICHT

Inzicht, constatering en analyse zijn stap 1 naar een veilige digitale omgeving.

MONITOREN

Monitoren en beveiligen. Neem de juiste cybersecuritymaatregelen.

ICS/SCADA

Unieke specialisatie in de beveiliging van industriële netwerken en systemen.

PARTNERS

Samen met onze sterke partners bieden we het beste in cybersecurity.

BrainCap monitort threats in de hele wereld. Deze informatie verkrijgen we op diverse manieren, o.a. door honeypots (een systeem dat zicht bewust kwetsbaar opstelt voor cyberaanvallen), partnerinformatie en threat intelligence.

Deze bevindingen projecteren we op de IT-omgeving van de klant. Zo kunnen we kijken of onze klanten kwetsbaar zijn voor deze threats.

Met de verzamelde informatie zijn we in staat om proactief te handelen en om onze klanten vakkundig te adviseren. Daarnaast monitoren we 24/7 het uitgaande internetverkeer bij onze klanten om te zien of er malafide verkeer plaatsvindt.

Wij zien het SOC als een partnership met onze klanten. We bouwen mee aan de ontwikkeling van onze klanten, door samen het systeem en netwerk veilig te houden.

We denken mee over de ontwikkeling van software en stellen, door te testen, verbeteringen voor. Maar ook compliancy kan een doel zijn.

BrainCap werkt mee aan beveiligingsoplossingen voor OT-omgevingen, onze expertise. We doen dit met de beste leveranciers uit de branche, maar wel leverancieronafhankelijk. Want we zoeken altijd naar de best passende oplossing.


Managed Security Monitoring

Beheersing van cyberrisico’s

Ondernemingen staan dagelijks voor grote uitdagingen om cybersecurityrisico’s te beheersen. De hoeveelheid en diversiteit aan soorten dreigingen, complexe wetgevingen en de verwevenheid van informatie maken dat cybersecurity een specialisme is geworden. Het begrijpen van de organisatorische impact vereist kennis, kunde en capaciteit. Cybersecurity engineers moeten de juiste kwalificaties én gedrag hebben en ze moeten de juiste resources tot hun beschikking hebben, het SOC. Hier verzamelen en beoordelen onze analisten informatie over alle security gerelateerde gebeurtenissen in het netwerk van onze klanten.

Ze detecteren en onderzoeken cyberaanvallen en verdachte activiteiten, zoals geavanceerde hackpogingen, datalekken, sporen van APT’s (advanced persistent threats) en virusbesmettingen. Hierbij maken ze gebruik van de meest actuele informatie uit zowel publieke als besloten bronnen wereldwijd.  Alleen in het geval van reële, bevestigde incidenten wordt de klant op de hoogte gebracht.

managed security monitoring

Altijd inzicht in uw security situatie

We verzamelen de informatie in het netwerk van onze klanten met behulp van logsensors en netwerksensors. Door al deze input te combineren, hebben we inzicht in het complete scala aan bedreigingen, inclusief ransomware en zero-day events. Maar het geeft ons meer. Het geeft ons inzicht in securityvraagstukken. Bovendien hebben onze klanten dankzij onze gepersonaliseerde live dashboards en begrijpelijke rapportages zelf ook altijd inzicht in het actuele beveiligingsniveau van hun IT-omgeving.

Rapportages met aanbevelingen

Maakt u gebruik van onze dienst, dan ontvangt u binnen vijftien minuten een uitvoerig rapport waarin de aard van de dreiging is omschreven. In het rapport worden ook aanbevelingen gedaan om de dreiging te neutraliseren en vergelijkbare aanvallen in de toekomst te voorkomen. Door direct te handelen, voorkomt u niet alleen een potentiële crisis, maar voldoet u ook aan de wet Meldplicht Datalekken.

Security Operations Center

In ons SOC verzamelen en beoordelen onze analisten informatie over alle security gerelateerde gebeurtenissen in het netwerk van onze klanten. Ze detecteren en onderzoeken cyberaanvallen en verdachte activiteiten, zoals geavanceerde hackpogingen, datalekken, sporen van APT’s (advanced persistent threats) en virusbesmettingen. Hierbij maken ze gebruik van de meest actuele informatie uit zowel publieke als besloten bronnen wereldwijd.


OT-security

Hoe beveiligt BrainCap uw bedrijf?

Eerst kijken, dan doen

Wij doen dit door eerst de risico’s te inventariseren. Dit kan door middel van een penetratietest of een quickscan op uw systeem of netwerk. Hiermee krijgt u inzicht in de status van uw online veiligheid. Aan de hand van rapportages adviseren wij over de maatregelen die u kunt nemen om uw online veiligheid zo groot mogelijk te maken.

We uw netwerk en systemen vanuit ons Security Operating Center. We werken proactief. Dit houdt in dat we u in een vroeg stadium attent maken op een digitale dreiging. We voorzien u van de juiste informatie om kwetsbaarheden tijdig op te lossen. We bieden advies en eerste hulp bij kwetsbaarheden. We leveren de benodigde hardware en licenties zoals firewalls en endpoint protection van onze partners. We trainen uw mensen op awareness of testen of de gekozen oplossing werkt met een Proof of Value of Proof of Concept.


Specialist in cybersecurity van industriële netwerken

Dankzij onze uitgebreide ervaring met industriële bedrijven is BrainCap gespecialiseerd in de beveiliging van ISC/SCADA-systemen. Samen met onze klanten werken we op transparante wijze naar resultaten en oplossingen. Op een manier waarbij kennisoverdracht centraal staat en waarin we de link maken tussen management en beheerder. Als onderdeel van BrainCap Managed ICT Services is het bovendien mogelijk (direct) gecertificeerde Security Specialisten of managed services in te zetten.

Onze oplossingen en diensten zijn met name geschikt voor de top van het MKB en organisaties op enterpriseniveau. Hier is door de bedrijfsomvang de complexiteit van het netwerkverkeer groter. Met een grotere kans op kwetsbaarheden is ook een hogere investering gemoeid.

Wilt u meer weten over Cyber Security? Neem dan contact op met ons op via services@braincap.nl

BACK