Wake up and smell the coffee

Het is niet meer een kwestie van of, maar een kwestie van wanneer uw bedrijf wordt bezocht door cybercriminelen. Ook aan uw voordeur (uw firewall) wordt flink gerammeld, meestal zonder dat u het doorheeft.

Want heeft u enig idee hoe lang een hacker al in uw bedrijfsnetwerk actief is wanneer u erachter komt? En wist u dat 70 tot 80% van alle bedrijfsdata van binnenuit én via het eigen netwerk ontvreemd wordt? Onbewust wordt datadiefstal vaak veroorzaakt door een medewerker. Dit noemen we social engineering, de menselijke factor, de zwakste schakel. Al heeft u alles dichtgetimmerd met firewalls en virusscanners, de deur van uw netwerk staat wagenwijd open wanneer uw medewerkers op een foute e-mail reageren. Bovendien maakt gelegenheid de dief en dat geldt ook online.


Security awareness

Better safe than sorry

Online veiligheid


Security Awareness is de mate waarin uw medewerkers in staat zijn om malafide praktijken te herkennen en incidenten waar de digitale veiligheid op het spel staan te voorkomen. Want het reageren op een phishing e-mail, het delen van informatie met de verkeerde persoon of het verliezen van een USB met vertrouwelijke informatie is snel gebeurd. Ook weten medewerkers vaak niet welk aspect van online security er bijvoorbeeld door een IT-afdeling is geregeld. Uw medewerkers spelen daarom een belangrijke rol als het gaat om de beveiliging van uw netwerk en het verminderen van cybercriminaliteit in uw bedrijf. En in dat bewustzijn van veiligheid kunnen wij hen in trainen. Bent u klaar voor een wake-up call? Bel BrainCap Cyber Security op 088 – 275 88 10 of mail naar security@braincap.nl


BACK