KENNIS IN ICT IS ONS KAPITAAL


Locatie

Amsterdam

Dienstverband

36 uur

Ingangsdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum

1 jaar na inzet

Tarief( per uur)

Marktconform

Deadline aanbieden

vrijdag 25 oktober

Dienstverband

Fulltime

Contact en informatie

resources@braincap.nl

SENIOR BACKEND ENGINEER DATAPUNT

Aanbieden:

Graag de kandidaten aanbieden met een recent profiel met een op de aanvraag geschreven motivatie. Tevens bij de aanbieding duidelijk vermelden het tarief, de beschikbaarheid en eventuele vakantieplannen.

BrainCap gaat ervan uit dat op het moment van aanbieden van de kandidaat deze nog geen andere concrete intakes heeft gepland. Mocht dit wel het geval zijn, dan dit duidelijk melden bij de aanbieding.

Note: Wij gaan ervan uit dat u enkel eigen (vaste) medewerkers op de aanvraag aanbiedt. Indien anders, graag dit bij de aanbieding vermelden. In het kader van Wet DBA is het noodzakelijk dat wij van tevoren weten dat de kandidaat een ZZP’er is of via een payroll constructie verloond wordt.

Opdracht omschrijving:
Functieomschrijving
Senior Back-end Developer DataPunt

Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam zoekt voor haar programma DataPunt een Senior Back-end Developer. Een collega met passie voor de stad Amsterdam. Die OIS versterkt bij onze opgave om met informatie, kennis en wijsheid te helpen de stad beter te begrijpen om gefundeerde keuzes te kunnen maken.

DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur van Amsterdam. De teams van DataPunt helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera’s, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.
De data-infrastructuur DataPunt biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum (DevOps, Continuous Delivery) werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

DataPunt
DataPunt bestaat uit 85 professionals die werken in 9 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery.
Onze professionals werken met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van DataPunt. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze.

Binnen het DataPunt werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Welke technieken gebruiken we bij DataPunt?
DataPunt ontsluit data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API’s zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie.
Onze Front-end ontwikkelaars coderen in Angular, React en Vue.js. Doelstellingen voor alle teams zijn 100% coverage, evenals secure programming.

Werkzaamheden
Ontwikkeling en verbetering van de back-end infrastructuur van Datapunt.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
Algemene eisen:
• dient minimaal 1 relevante referentie op te geven van de aangeboden kandidaat.
Vul in: organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon.
Na afstemming met kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie.
• De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
Kennis:
• De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau in de richting informatica of daaraan gerelateerd. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en werkervaring.
• Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient ook te blijken dat u over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
Werkervaring:
• De aangeboden kandidaat heeft minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 8 jaar) als back-end developer waarvan minimaal 4 jaar recente werkervaring met python. KO
• De aangeboden kandidaat heeft minimaal 4 jaar recente werkervaring opgedaan als python ontwikkelaar in een complexe organisatie waarin met Agile/Scrum wordt gewerkt. KO
• De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met data science.
• Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de kandidaat heeft met het visualiseren van data.


24/7 IT-monitoring

ICT-professionals

Cyber Security


BACK