KENNIS IN ICT IS ONS KAPITAAL


Locatie

Amsterdam

Dienstverband

36 uur per week

Ingangsdatum

Zo snel mogelijk

Einddatum

Periode van een jaar

Tarief (per uur)

Marktconform

Deadline aanbieden

20 oktober 2019

Contact en informatie

resources@braincap.nl

SENIOR PROJECTLEIDER

Programma DataPunt
DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur van Amsterdam. We bieden mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Team Data helpt de gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera’s, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afvalcontainers te berekenen.

Team Data bestaat uit 85 professionals die werken in 9 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery. Onze professionals werken met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van DataPunt. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze.

Binnen het DataPunt werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

De functie – Senior Projectleider
Als Senior Projectleider draag je bij aan het verder ontwikkelen van de stad Amsterdam door het onderhouden en uitbouwen van (nieuwe) klantrelaties. Je vertaalt abstracte klantvragen naar concrete. Pragmatische stappen en reële producten. Je weet de brug te slaan tussen de klant en de ontwikkelteams binnen Team Data/OIS.

Werkzaamheden
Als Senior Projectleider ga je bezighouden met:
• Het leggen van verbindingen intern binnen OI&S en extern met klanten in de stad Amsterdam;
• Het aangaan van nieuwe klantcontacten en het onderhouden van relaties;
• Het leveren van een inhoudelijke, bijdrage aan opgaves van klanten en zorg je voor een duidelijke overdracht van de opgave naar de realisatie teams zodra de uitwerking daarom vraagt;
• Het doorvragen en het vertalen van de klantvraag naar offerte / opdracht / project;
• Het succesvol samenwerken in een dynamisch team;
• Het aansturen van een team met developers (devOps).

Eisen (knock-out criteria)
Let op! Eisen zijn knock-out criteria, als je niet voldoet heeft reageren geen zin. De eisen moeten letterlijk in het CV terug komen!

 • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een aantoonbaar WO werk- en-denkniveau
  Geef in maximaal 2 pagina’s aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 10 jaar werkervaring, waarin je kunt aantonen dat het onderhouden en uitbouwen van (klant)relaties een groot onderdeel van je werkzaamheden is geweest.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van applicatie- en softwareontwikkeling, opgedaan in een leidinggevende rol en hebt deze ervaring zowel in commerciële-, overheids- als in gemeentelijke instellingen opgedaan.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 6 jaar ervaring in een leidinggevende rol in een complexe IT omgeving waarin je volgens de Agile/Scrum werkwijze hebt gewerkt met een multidisciplinair team.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 4 jaar werkervaring met het ontwerp en de implementatie van datamodellen en databases waarin (historische) data wordt vastgelegd en ontsloten.
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring in een of meerdere G4-gemeenten opgedaan.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over een grote affiniteit met de stad Amsterdam en kunt dat aantonen in je CV.
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met aanbestedingen. (wens)
 • De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met het visualiseren van data.(wens)

24/7 IT-monitoring

ICT-professionals

Cyber Security


BACK