Alert: nieuwe wereldwijde cyberaanval

Op dit moment vindt er een nieuwe wereldwijde cyberaanval plaats, aldus RTL Nieuws. Deze nieuwe wereldwijde hackaanval treft ook de Rotterdamse haven. Volgens de RTL Nieuws worden er wereldwijd computers gegijzeld door zogeheten ransomware. Het containerbedrijf APM in Rotterdam is één van het toenemende aantal Nederlandse slachtoffers. Dit wordt ook bevestigd door het moederbedrijf Maersk op Twitter.

Ook in Frankrijk, India, Oekraïne en Rusland zijn bedrijven slachtoffer van een ransomware-aanval. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het om dezelfde ransomware-variant gaat. Het virus dat op dit moment de wereld overgaat lijkt op WannaCry, dat begin mei de wereld teisterde. Russische media melden dat de ransomware Petya of Petya.A heet.

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw bedrijf op dit moment niet al het slachtoffer is, of op het punt staat slachtoffer te worden, van deze cyberaanval, neem dan direct contact op met BrainCap Cyber Security via 088 – 275 48 10 of services@braincap.nl.

BrainCap Baseline Security Check
Ook wanneer u niet direct het slachtoffer bent van een cyberaanval, maar toch zeker wilt weten dat uw netwerk goed beveiligd is, kunt u door BrainCap de Baseline Security Check laten doen. Meer weten? Neem dan contact op via services@braincap.nl

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK