Meer over de Meltdown en Spectre kwetsbaarheden

U heeft het wellicht gemist tijdens de tijd- en datumloze periode die achter ons ligt, maar we zijn weer massaal het slachtoffer geworden van twee computerkwetsbaarheden, Meltdown en Spectre. Er is inmiddels al veel bekend over beide kwetsbaarheden; Meltdown treft pc’s, laptops en servers met een Intel-chip en Spectre treft apparaten met een chip van Intel, ARM of AMD en daarmee ook smartphones, tablets en andere slimme apparaten zoals een smartwatch.

De kwetsbaarheden maken het mogelijk om het geheugen uit te lezen van het beschermde gedeelte van een computer (de kernel) en van andere processen, iets dat niet zou moeten kunnen door geheugenisolatie. Beide fouten bevinden zich in de chips die in bijna alle computers, smartphones en servers zitten en stellen hackers in staat data te stelen die de computer op dat moment verwerkt, zoals wachtwoorden, documenten en foto’s. Meer informatie over beide lekken vindt u bijvoorbeeld op Tweakers.net

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK