equinix neemt datacenter over

Equinix neemt datacenter Switch over

Datacenteraanbieder Equinix neemt de AMS1-datacenteractiviteiten over van Switch Datacenters. Het datacentrum is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost en kent een totaal vloeroppervlak van 8.320 vierkante meter. Met de overname is 30 miljoen euro gemoeid.
Switch AMS1 is gevestigd op het internetknooppunt in Amsterdam-Zuidoost. Nu het in handen is van Equinix, krijgt het een nieuwe naam, namelijk de EquinixAM11 International Business Exchange. Dit rekencentrum wordt gekoppeld aan het AM7-datacenter, één van de negen datacentra van Equinix in Amsterdam.

Equinix krijgt beschikking over ongeveer 250 kabinetten binnen het datacenterpand. Wanneer de vestiging volledig is uitgebouwd, neemt de capaciteit toe tot zevenhonderd kabinetten. De datacenteraanbieder zegt dat de vestiging op termijn is uit te breiden naar een aangrenzend gebouw. Hiermee kan het nog ongeveer 1.300 kabinetten toevoegen.

AMS1 was het grootste colocatie-datacenter van Switch Datacenters. De aanbieder van datacentra beschikt nog over een locatie in Woerden (Switch AMS2) met een omvang van 5.500 vierkante meter en een vestiging in Amsterdam (Switch AMS3), die begin 2017 is opgeleverd.

Bron: Computable

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK