cyberdesk

G4S, BITDEFENDER EN BRAINCAP LANCEREN UNIEKE DIENST: DE CYBERDESK

Voor het eerst worden cybersecurity en fysieke beveiliging samengebracht in één dienst. BrainCap Cyber Security, Bitdefender (voorheen RedSocks Security) en G4S lanceren samen de G4S Cyberdesk.

De G4S Cyberdesk is een combinatie van fysieke en digitale security. In deze nieuwe beveiligingsdienst wordt de functionaliteit van de reguliere G4S meldkamer uitgebreid met het melden van malafide activiteiten in een IT-netwerk.

G4S is wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheids- en beveiligingsoplossingen. Klanten die al gebruik maken van de alarmcentrale voor incidenten zoals inbraak, kunnen nu ook een melding ontvangen van bijvoorbeeld een hack of een computervirus.

‘Wanneer het alarm afgaat, komt de melding binnen bij de G4S meldkamer. Dit is mogelijk door het plaatsen van een detectiesysteem in het netwerk van de klant. Meldingen vanaf een bepaald niveau worden door de centralist aan de klant doorgegeven. De klant bepaalt vervolgens of er actie ondernomen moet worden’ legt Marc Rensing, Business Development Manager bij G4S, uit.

‘Het detectiesysteem wordt geleverd door Bitdefender. De geïntegreerde Malicious Threat Detection-technologie monitort continu digitale verkeersstromen en analyseert deze op verdacht netwerkgedrag, malware en potentiële datalekken’, licht Frank Kemeling, manager van BrainCap Cyber Security, toe.

‘De opvolging van het incident gebeurt door BrainCap Cyber Security. Ons cyber response team bestaat uit gespecialiseerde cybersecurity-professionals die de dreiging onderzoeken en de schade kunnen herstellen’ aldus Kemeling.

De samenwerking is uniek in de securitywereld omdat fysieke en digitale security tot op heden altijd los van elkaar opereerden. De eerste trials met de Cyberdesk zijn inmiddels met succes afgerond.

Voor meer informatie over BrainCap kunt u contact opnemen met Marketing en Communicatie Manager Marty Bosman via marty.bosman@braincap.nl.

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK