digitale veiligheid

Sharing is caring

‘Stuur mij die presentatie even’ riep ik zojuist tegen een van mijn collega’s. De betreffende presentatie is er een die nog in ontwikkeling is en niet centraal is opgeslagen. Het is een uitgebreide PowerPoint met veel informatieve graphics en ook vertrouwelijke informatie. Een groot bestand om te versturen en een lastige taak dus om via de reguliere mail te doen. Maar hoe dan wel?

Voor het versturen van foto’s en hoge resolutiemateriaal maak ik zelf regelmatig gebruik van WeTransfer. Een prima oplossing die menig reclamebureau gebruikt. Alleen niet helemaal veilig omdat er altijd een moment is dat de informatie die je verstuurt openbaar is. Maar wat nu wanneer de informatie niet voor ieders ogen bestemd is? Ook daar is een oplossing voor; Send van Firefox.

Send van Firefox is een veilige manier van het delen van bestanden omdat het je bestanden versleutelt. Het versleutelen gebeurt in de cache, dus op je browser. Dit houdt in dat niemand anders dan de zender en de ontvanger het bestand kunnen ver- en ontsleutelen. Slim toch?

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK