Vakantietips voor wie met de oto gaat!

Ga je binnenkort op vakantie, ben je nu op vakantie of ben je net op vakantie geweest met je leaseauto? Bewaar dan de bonnetjes van het tolgeld, de benzine etc. Want je privé gemaakte kosten met betrekking tot je leaseauto kun je via een declaratie met je bijtelling laten verrekenen.

Sneller door de tolpoorten in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië
Op steeds meer snelwegen moet je tol te betalen. Met de elektronische tolbadge hoef je niet meer te wachten bij de rij voor de tolpoorten. Daarnaast kun je bij ongeveer 250 parkeerterreinen en garages met de tolbadge betalen. Ideaal! Voor meer informatie kijk op de website van de anwb

Milieuzones in Europa
In diverse landen kun je te maken krijgen met milieuzones waarvoor je een milieusticker nodig hebt. Rij je zonder milieusticker een zone in of is de sticker niet goed zichtbaar aangebracht? Dan riskeer je een boete. De milieusticker is onbeperkt geldig in combinatie met je kenteken. Kijk voor meer informatie op milieustickereuropa.nl

Verkeersregels in Europa
Niets zo’n koude douche als bij thuiskomst van een overheerlijke vakantie in de Ardèche of aan de Costa een dikke prent op de mat bij thuiskomst. De verkeersregels die in Nederland gelden, zijn in het buitenland net even anders. De boetes voor verkeersovertredingen kunnen aardig oplopen en dat is zonde van al die uren die je hebt zitten overwerken omdat je zo graag op vakantie wilde en je werk maar niet af kwam. Daarom hierbij een handig artikel uit het Parool waarin nog even haarfijn wordt uitgelegd hoe het ook alweer zit met maximumsnelheden en voorrang op de bergpas.

Vermijd zwarte zaterdagen
Reis je door populaire doorreis- en vakantielanden als Frankrijk en Duitsland, dan ontkom je niet aan drukte op de weg. Topdrukte wordt vooral verwacht op de zwarte zaterdagen 13, 20 en 27 juli en 17 en 24 augustus. Het beste is om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdag te rijden. Files van meer dan 100 kilometer zijn op die dagen geen uitzondering. Op zondag daarentegen rijdt er nauwelijks vrachtverkeer.

Verzekeringsbewijs of Groene Kaart nodig?
Op zoek naar een ‘Groene Kaart’? Is je verzekeringsbewijs nog wel geldig? Wist je dat het hier om dezelfde bewijzen gaat? Klik hier om te kijken of je voor jouw volgende vakantiebestemming een verzekeringsbewijs nodig hebt. Je kunt jouw Groene Kaart/verzekeringsbewijs eenvoudig aanvragen bij de Berijdersdesk van je leasemaatschappij. En let op: voor een aanhanger of caravan boven de 750 kg heb je een apart verzekeringsbewijs nodig voor Duitsland, Spanje, Portugal, Polen en Kroatië.

Niet vergeten!
• Kentekenbewijs (let op: bij oude versie deel A en deel B);
• Check ruim voor vertrek of je een geldige groene kaart nodig hebt;
• Europees schadeformulier;
• Reservesleutel van de auto (bewaar deze buiten je leaseauto);
• Neem een creditcard mee voor onverwacht grote uitgaven of voor het geval je een vervangende huurauto nodig hebt. Zonder creditcard krijg je de huurauto soms niet direct mee.

En dan nog deze: je bandenspanning. Zet voor vertrek nog even de banden op de juiste spanning. Wat deze is kun je vinden in het tankklepje, het boekje in je auto en anders online.

Fijne vakantie allemaal!

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK