Veilig thuiswerken - BrainCap

Veilig thuiswerken

Zo zorg je ervoor dat collega’s veilig thuiswerken

Thuiswerken, voor de één heel prettig, voor de ander wellicht een ware kwelling. Maar we hebben er nu eenmaal mee te dealen, zeker nu. We zijn het afgelopen jaar allemaal massaal gaan thuiswerken. Nee niet uit luxe of eigen keuze, maar uit pure noodzaak.

De impact van thuiswerken

Voor de bedrijven die al een thuiswerk policy hadden, was de impact hier natuurlijk niet zo groot. De collega’s waren al gewend om deels thuis te werken en de systemen waar men mee werkt zijn hierop aangepast. Denk bijvoorbeeld aan het werken in de Cloud. Even de thuissituatie buiten beschouwing gelaten, waardoor er ineens nieuwe collega’s ontstonden in de vorm van thuiswerkende huisgenoten. Daar moest iedereen aan wennen.

Maar… voor sommige bedrijven was het net als voor hun medewerkers flink schakelen. Systemen moesten ineens ook thuis beschikbaar zijn en daar kwam de wens bij tot onderling contact. We hebben massaal Teams of Zoom uitgevonden voor onze meetings of virtuele borrels. Dus met die verbinding zit het wel goed, alhoewel we toch ook echt elkaar graag weer eens in real life willen zien.

Hoe werken we veilig thuis?

Los van het feit dat de systemen thuis beschikbaar moesten zijn om thuis te kunnen werken is er nog een belangrijke eis: hoe zorg je ervoor dat er veilig thuisgewerkt kan worden? Want door toenemend gebruik van cloud applicaties en thuiswerken wordt de druk op beveiliging van de infrastructuur groter.

U wilt in control blijven en borgen dat de bedrijfsdata niet in verkeerde handen terecht komt. Een foutje is immers zo gemaakt, zeker in de huidige tijd waarin cyber crime niet meer is weg te denken. Van een relatief onschuldige phishingmail tot echt serieuze aanvallen die de hele boel platleggen.

In hoeverre heeft u deze risico’s in kaart gebracht en weet u wat hiervoor nodig is en hoe u dit moet toepassen in uw organisatie? ICT speelt een belangrijke rol, want iedereen, ongeacht op welke afdeling diegene werkt, werkt met software en die applicaties moeten werken (zowel functioneel als qua snelheid) en waar nodig met elkaar gekoppeld zijn.

Kortom

Heeft u goede gestandaardiseerde ingerichte werkplekken, zodat uw medewerkers ook vanuit huis op een beveiligde manier toegang hebben tot uw bedrijfsapplicaties? En heeft u gezorgd voor een goed beveiligde omgeving van uw netwerkinfrastructuur en wordt deze continue gemonitord? Bent u in control, zijn uw systemen always on en bent u zeker van een zo goed mogelijke beveiliging? Kunt u deze vragen niet volmondig met ja beantwoorden of wilt u een check? Neem dan contact met ons op, wij geven u graag een vrijblijvend advies. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

Ik wil een check - veilig thuiswerken

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK