BrainCap bescherm je data met een backup

backup in de cloud

Bescherm je kostbare data

Uw bedrijf maakt gebruik van Microsoft 365 oplossingen. Uw collega’s werken er naar hartenlust mee en daarmee wordt ook veel kostbare data opgeslagen. Stuk voor stuk gegevens die belangrijk zijn voor uw bedrijf. U moet er niet aan denken dat deze gegevens om welke reden dan ook verloren gaan. Of erger nog ten prooi vallen aan cyberaanvallen.

Het is natuurlijk een open deur, maar zorg altijd voor een actuele back-up van je data. Deze kopieën maakt u 9 van de 10 keer voor niets, maar voorkomen is beter dan genezen. Een goede back-up is dan je vriend in nood. Door het maken van een back-up zorgt u ervoor dat belangrijke gegevensdata altijd terug te halen is.

Test regelmatig de back-up strategie

Het maken van een enkele back-up is niet voldoende. Soms zijn bestanden al langere tijd beschadigd zonder dat de gebruiker hier gelijk achter komt. Dit houdt in dat in deze gevallen een oudere back-up gewenst is. Dan kom je in een situatie terecht dat alleen dat oudere bestand teruggezet moet worden, zonder dat de andere (nieuwe) data weer verloren gaat. Het terugzetten van de gegevensdata in bulk is dan ook niet gewenst. Daarom werken wij met een back-up oplossing waar eenvoudig naar het betreffende bestand gezocht kan worden en alleen de back-up van wat nodig is wordt teruggeplaatst. Wel zo prettig. Wat veel bedrijven vergeten is om de back-up strategie te testen. Werken de bestanden die in de back-up staan ook als ze teruggezet worden? Zijn ze leesbaar en bruikbaar? Kortom een goede back-up functionaliteit valt of staat met een juiste recovery procedure. Door dit met regelmaat te testen voorkomt u vervelende situaties achteraf.

Back-up in de Cloud

BrainCap biedt voor Microsoft 365 gebruikers een totaalpakket. Een volledig geïntegreerde cloud back-up waarvoor u per user betaalt, ongeacht de grootte van uw data en natuurlijk met de ondersteuning van onze servicedesk. Meer weten? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK