Blog veilig inloggen met windows hello

Veilig inloggen

Veilig inloggen met Windows Hello

Steeds meer gebruikers hebben Windows Hello omarmt, maar is dit wel veilig genoeg? Windows Hello is een biometrische technologie om toegang te krijgen tot je Windows 10 of 11 apparaat, apps, online services en netwerken. Met Windows Hello maak je gebruik van verschillende technieken, zoals: vingerafdruk, irisscan of gezichtsherkenning.

Het gebruiksvriendelijke, veilige en betrouwbare alternatief voor wachtwoorden

Aanmelden met Windows Hello is een alternatief voor wachtwoorden en wordt beschouwd als een gebruiksvriendelijkere, veiligere en betrouwbaardere methode. Het lost problemen op als beveiliging en ongemak. Inmiddels is alom bekend dat traditionele wachtwoorden onveilig zijn. Mensen kunnen deze wachtwoorden maar moeilijk onthouden en kiezen daarom vaak voor makkelijk te raden wachtwoorden of ze schrijven de wachtwoorden ergens op en leggen deze op een niet veilige plaats, bijvoorbeeld op een bureau.

Is het wel veilig genoeg?

Windows Hello is ontworpen als alternatief voor wachtwoorden. Het is uniek en veiliger,  omdat het afhankelijk is van technologie die moeilijker te kraken is. Maar is het veilig genoeg? Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat alleen gebruik maken van Windows Hello niet volstaat. Door middel van hackattacks lukt het hackers vrij eenvoudig om je identiteit over te nemen en in te loggen op het apparaat en alle apps en data in te zien.

80% van de hackattacks worden gedaan door identiteitsfraude

Met een aanvulling van multifactor-authenticatie is de kans tot 99,9% kleiner dat een account wordt gehackt. Hier zit echter ook een verschil in de geboden oplossingen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van softwarematige multifactor oplossingen, zoals Microsoft Authenticator, kan een hacker nog steeds de gehele authenticatie methodiek eenvoudig overnemen.

Wist u dat meer dan 80% van de hackattacks worden gedaan door identiteitsfraude. Of dit nu komt door een phishing email of doordat er medewerking wordt verleent aan een hacker om zijn accountgegevens te delen. Het delen van accountgegevens doormiddel van een softwarematige app welke op iedere apparaat geïnstalleerd kan worden is hierdoor erg eenvoudig.

Hoe dan wel veilig inloggen?

Wat is dan wel een oplossing om die 99,9% zekerheid te halen dat je veilig inlogt. Microsoft heeft ondersteuning gegeven aan het FIDO2-beveiligingsprotocol. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot op standaarden gebaseerde apparaten, zoals USB-beveiligingssleutels die een extra bescherming laag bieden bij het inloggen op het account. Wanneer er gewerkt wordt met een fysieke sleutel is deze niet met een hack over te nemen en daarmee aanzienlijk minder eenvoudig te kraken. Uiteraard bestaat de kans dat men de sleutel kwijtraakt of dat deze gestolen wordt. De combinatie die er dan is met een biometrische aanmelding houdt het dan alsnog veilig tegen hackers. Alleen op deze manier omarm je het juiste drie stappen veiligheidsprotocol. Te weten: wie je bent, wat je hebt en wat je weet.

Geïnteresseerd naar een goede en veilige IT-security oplossingen? Bel of mail BrainCap!

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK