blog waarom cyberbeveiliging van belang is

Onderzoek Cybersecurity

Waarom Cyberbeveiliging van belang is

In opdracht van onze partner Barracuda is een onderzoek uitgevoerd. Hierin werden 800 senior IT-managers, senior IT-beveiligingsmanagers en projectmanagers die verantwoordelijk zijn voor het industriĆ«le internet of things (IIoT)/ operationele technologie (OT) in hun organisatie ondervraagd om hun perspectieven te krijgen op IIoT/OT-beveiligingsprojecten, implementatie uitdagingen, beveiligingsincidenten, technologie investeringen en een verscheidenheid aan problemen met betrekking tot cyberbeveiligingsrisico’s.

Deze uitkomsten zijn gepubliceerd in het rapport: The State of Industrial Security in 2022.

Een aantal feiten uit het onderzoek:

  • 94% van de ondervraagde organisaties gaf toe in de afgelopen 12 maanden een beveiligingsincident te hebben meegemaakt.
  • 89% van de ondervraagde personen is zeer of redelijk bezorgd over de impact die het huidige dreigingslandschap en de geopolitieke situatie op hun organisaties zullen hebben.
  • 87% van de organisaties die een incident hebben meegemaakt, heeft er langer dan een dag last van gehad.
  • 75% van de organisaties met voltooide IIoT- en OT-beveiligingsprojecten heeft helemaal geen impact ondervonden van een groot incident
  • 93% heeft gefaald in hun IIoT/OT-beveiligingsprojecten.

Aanvallen op met name de kritieke infrastructuur

Dit laatste benadrukt het belang van een goede implementatie van dergelijke projecten. Verder toont het onderzoek aan dat met name de kritieke infrastructuur wordt aangevallen. Ondanks het feit dat IIoT- en OT-beveiliging van cruciaal belang is, worden bedrijven geconfronteerd met een aantal belangrijke uitdagingen. Inbreuken op de beveiliging hebben aangetoond dat de gevolgen verder gaan dan geldelijke verliezen, wat resulteert in aanzienlijke uitvaltijd en langdurige gevolgen voor de inbreuk van de beveiliging.

Effectieve IIoT/OT-beveiligingsimplementaties hebben impact

Ook bleek uit het onderzoek dat voor organisaties met voltooide IIoT- en OT-beveiligingsprojecten heeft 75% helemaal geen impact ondervonden van een groot incident. Dit benadrukt het belang van Cyberbeveiliging maar weer eens.

Download het volledige rapport op de website van Barracuda

Wilt u uw bedrijf weren tegen Cybersecurity?

Als partner van Barracuda kunnen wij voor IIoT en OT-omgevingen meer inzicht geven in kwetsbaarheden m.b.v. van ons BrainCap Industrial Cyber Security concept. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK