BrainCap Managed Security Monitoring

Managed Security Monitoring

Het belang van XDR en geautomatiseerde incidentrespons voor effectieve cyberbeveiliging

In de moderne digitale wereld vormen cyberaanvallen en -bedreigingen een alledaags risico voor organisaties van elke omvang en industrie. Het is dus cruciaal om proactief te zijn in het beveiligen van uw IT-infrastructuur om incidenten te voorkomen en te neutraliseren voordat ze escaleren. Dit vraagt om het investeren in robuuste beveiligingsmaatregelen om het steeds groter wordende aanvalsoppervlak van organisaties te beschermen tegen evoluerende bedreigingen zoals ransomware. Eén van de essentiële elementen van een effectieve cybersecuritystrategie is het hebben van geïntegreerde en meerlaagse beveiliging, waarbij een dienst zoals XDR (extended detection and response) een waardevolle rol kan spelen.

Beschermen van uw gegevens in IT en OT omgevingen

Het beschermen van gegevens is een topprioriteit voor organisaties, aangezien gegevens het levensbloed vormen van moderne bedrijfsactiviteiten. Het is van cruciaal belang om te investeren in detectie- en responsinstrumenten die in staat zijn om verdachte activiteiten te identificeren en snel te reageren op incidenten. Bovendien is het noodzakelijk om gebruikers op te leiden en bewust te maken van de gevaren van ransomware en andere vormen van cyberdreigingen, zodat zij in staat zijn verdachte activiteiten te herkennen en te rapporteren.

Zorg ervoor dat uw e-mails en logingegevens niet ten prooi vallen aan cybercriminelen

Een andere belangrijke focus op het gebied van cybersecurity is de bescherming van e-mails. E-mail is een veelgebruikte aanvalsvector voor cybercriminelen, die vaak geavanceerde social engineering-technieken toepassen om gebruikers te misleiden. Het is essentieel om te investeren in e-mailbeveiligingstechnologieën die gebruikmaken van machine learning om geavanceerde aanvallen met een hogere mate van nauwkeurigheid te identificeren. Daarnaast is het belangrijk om medewerkers te trainen in het herkennen van verdachte e-mails en het melden ervan.

Een veelvoorkomende zwakke schakel in de beveiliging is zwakke of gestolen inloggegevens. Om de toegang tot accounts, applicaties en netwerken te beveiligen, moet multifactor-authenticatie worden geïmplementeerd. Dit betekent dat naast een wachtwoord nog een extra verificatiemethode, zoals een vingerafdruk of een eenmalige code, vereist is om toegang te krijgen. Bovendien kan de implementatie van een geavanceerde Zero Trust-toegangsstrategie helpen om gebruikers en apparaten continu te verifiëren en alleen de juiste gebruikers toegang te geven tot de juiste resources.

BrainCap zorgt ervoor dat uw medewerkers op basis van “Always On” veilig toegang krijgen tot de bedrijfsapplicaties en de data die zij nodig hebben die overeenkomt met hun bijbehorende functieprofiel. Daarbij wordt er naast VPN, gebruik gemaakt van o.a. Hybrid Join en Conditional Access Policy van Microsoft om uw devices eenvoudig te kunnen beheren en te beveiligen, ongeacht of ze lid zijn van een domein of niet.

Beveilig uw webapplicaties

Webapplicaties vormen ook een belangrijk doelwit voor aanvallers. Beveilig uw webapplicaties met API-gebaseerde applicatiebeveiliging, next-generation web application firewall en krachtige netwerksegmentatie om geavanceerde bedreigingen, zoals zero-day-aanvallen, te blokkeren.

Nog een aantal tips:

  • Zorg voor regelmatige back-ups en test regelmatig uw back-upherstelproces om te bevestigen dat het werkt.
  • Bouw een verdediging in de diepte op met dreigingsinformatie, incidentrespons en XDR (extended detection and response) om de hele IT-omgeving te monitoren, verdachte activiteiten te identificeren en incidenten te neutraliseren voordat ze escaleren.
  • Blijf op de hoogte van de steeds veranderende dreigingslandschap, inclusief de laatste aanvaller-gedragingen en tools, om te weten waarop gelet moet worden en hoe te reageren.

Maak gebruik van Managed Security monitoring (SOC) van BrainCap

Als u zich zorgen maakt dat u niet over de juiste middelen beschikt om dit te doen, overweeg dan de dit te outsourcen aan BrainCap die dit dan volledig voor u uit handen neemt. Met Managed security monitoring heeft u altijd inzicht in uw netwerk en hoeft u nooit meer wakker te liggen. Via het beveiligde klantenportal met security dashboard heeft u altijd inzicht in de situatie. Zo zorgen wij voor het monitoren van online bedreigingen, risicoanalyses en meldingen wanneer het mis gaat. We zorgen voor support, upgrades, advies en rapportages. Alles wat u als ondernemer nodig heeft om controle te hebben over de situatie, en te houden.

Meer weten?

Lees hier alles over onze IT- en OT-security oplossingen of neem contact met ons op via sales.bms@braincap.nl. Of download het onderzoeksrapport van onze partner Barracuda over ransomware 2023.

Who is Hanneke Stoker

You need update your bio: Edit your profile

BACK