Gratis kennisbank

Wilt u ook up-to-date blijven op het gebied van ICT? Meer inzicht hebben in wat er in de IT-branche speelt? Weten wat u kunt doen bij een cyberattack of hoe u uw digitale veiligheid optimaliseert? BrainCap Publiceert regelmatig interessante whitepapers over actuele onderwerpen.

U kunt deze whitepapers op deze pagina downloaden uit onze kennisbibliotheek en ze uiteraard ook delen met uw collega’s. Heeft u vragen over een bepaald onderwerp, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@braincap.nl om daar vrijblijvend over van gedachten te wisselen.


Whitepaper ‘Het delen van bestanden. Gevaarlijk gemakkelijk.’

Was vroeger het gebruik van een USB-stick om bestanden te delen al makkelijk, oplossingen zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive zijn nog veel eenvoudiger. En veiliger, of niet? Want wist u dat u met het gebruiken van de huidige, digitale oplossingen net zo veel risico loopt? Dat Dropbox een virus als een soort kopieerapparaat van het ene naar het andere apparaat kan overzetten? Lees meer over de risico’s en oplossingen in deze whitepaper over dit onderwerp!

Het delen van bestanden. Gevaarlijk gemakkelijk.


Whitepaper ‘Bent u (be)veilig(d)?’

Bijna alle werkprocessen binnen een onderneming zijn afhankelijk van automatisering, wat enorm veel voordelen biedt, zowel binnen een kantooromgeving als in een industriële omgeving waar de computer bijvoorbeeld de machines aanstuurt. Maar beseft u zich ook hoeveel risico’s dit met zich meebrengt? Wilt u zeker weten in hoeverre u veilig bent, leest u dan eerst deze whitepaper.

bent u beveiligd


Whitepaper ‘Iedereen kan slachtoffer worden van een hack’

Deze whitepaper behandelt de meest recente cyberaanval die de wereld trof; het Petya virus. Nog steeds zijn er mensen die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat zij geen slachtoffer worden. Niets is minder waar. Daarom in deze whitepaper uitleg over het virus en hoe u zichzelf hiertegen, en tegen andere aanvallen, kunt wapenen.

Iedereen kan slachtoffer worden van een hack


Whitepaper ‘Kosten van migratie naar de cloud’

U heeft het helemaal helder. U wilt overstappen naar de cloud. De voordelen zijn u duidelijk, maar wat zijn nu precies de kosten? Waar moet u op letten? Welke kosten komen erbij kijken om niet alleen de overstap te maken, maar wat kost het onderhoud in de toekomst? Want alleen wanneer u de kosten inzichtelijk heeft, kun u een financieel goed onderbouwde keuze maken. In deze Whitepaper zetten wij de kosten voor u op een rijtje, zodat u weet waar u straks aan toe bent.

Kosten migratie naar de cloud


24/7 IT-monitoring

ICT-professionals

Cyber Security


BACK